Sosyal Sorumluluk Kapsamında Yürütülen Faaliyetler
15 Ocak 2018

Valiliğimiz koordinasyonunda yürütülen Güney Adana Kalkınma Projesi kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü tarafından haszırlanan ve hastanemiz bünyesinde yürütülen "Korkmadan Gülümse" Projesinin halkımızla buluşması.

Engelli hasta ve yakınlarının başvurusu için talep edeceği iş akış şeması:

“KORKMADAN GÜLÜMSE”

AĞIZ   VE DİŞ SAĞLIĞI HİZMETLERİ   İŞ AKIŞI

1. Hastamız 0322 256 3960 Dahili (3796) arar.İlgili sekretere hastası ile ilgili ön bilgi verir.

2. Hastanın bilgilerini alan sekreterimiz proje kapsamında görevlendirilen ilgili diş hekimi ile irtibata geçer.Hastamız adına uygun zaman için randevu alır.

3. Hekimden randevusu alınan hastamıza birim sekreteri tarafından geri dönüş sağlanır.Aracı olmayan ulaşım sorunu olan hastalarımız için  Belediye Hasta Nakil Aracı nakilden 2 gün önce 0535 545 34 39 nolu telefon arar ve  “Diş Tedavisi İçin” aradığını belirtir.Tekrar sekreterimiz hastamız ve nakil aracını arayarak son durum teyit edilir.

4. Hastanemize nakil aracı ile randevulaşılan tarih ve saatte başvuran hastamızı görevli personelimiz kapıda karşılar ve kayıt işlemlerini tek elden sağlayarak ilgili polikliniğe götürür.

5. Poliklinikte ilk muayenesi yapılan hastamız şayet Lokal anestezi ile işlem yapmaya uyum sağlar ise işlemleri yapılır(kanal,dolgu,çekim vs.)İşlemi biten hastamız Belediyenin Hasta Nakil Aracı  ile ücretsiz evine götürülür.

AMELİYAT OLACAKSA

6. Poliklinikte işlem yapılamayan hastamız Genel Anestezi Altında işlem yapılması için 5.Kat Servise yönlendirilir.

7. Servise gelen hastamız ve yakını protokol yaptığımız Adana Devlet Hastanesi  “Anestezi Polikliniğine”  ulaşım imkanı var ise kendi imkanı ile yok ise Belediyenin Hasta Nakil Aracı   ile gönderilir.

8. Tahlillerini yaptıran hastamızın yakını ameliyat randevusu almak ve dosya oluşturmak için hastanemiz 5.kat kat servise gelir.En geç 10 gün içerisinde ameliyat günü planlanan hastamız servis hemşiresi tarafından   telefon ile aranarak hastanemize anılan gün ve tarihte ameliyat olmak üzere davet edilir.

9. Ameliyat günü için ulaşım sorunu olmayan hastamız kendi imkanları ile ulaşımını sağlar.Ulaşım sorunu olan hastalarımız yine Belediye Hasta Nakil Aracını 0535 545 34 39 nolu telefondan arayarak araç talebinde bulunur.

10. Randevu günü hastanemize gelen hastamızın GAA  gerekli ağız ve diş sağlığı hizmetleri verilerek öğleden sonra taburculuk işlemleri yapılarak nakil edilir. (Ulaşım sorunu olan hastalarımız yine Belediye Hasta Nakil Aracını 0535 545 34 39 nolu telefondan arayarak araç talebinde bulunur.)